zaterdag 13 december 2014

druïdedrollen en transitie (winter 2013 - voorjaar 2014)


We hebben grootse plannen met ZIP. Het is de bedoeling dat het een duurzaam initiatief wordt waardoor Wilsele-Putkapel groener, duurzamer, weerbaarder wordt voor een toekomst vol met uitdagingen. ZIP past in het transitie-gedachtengoed!


Met de initiatiefnemers denken we al een tijd aan een buurttuin, een kringlooptuin en pluktuin.  Een locatie hiervoor vinden was minder evident, tot een buurtbewoner met het geweldige voorstel kwam om een deel van zijn tuin voor dit doeleinde vrij te maken.

Eind december 2013 dienden we dus een bijkomende aanvraag in bij 'kom op voor je wijk' (stad Leuven).  En we gingen meteen op studiebezoek in het buurtcompost-project in Heverlee (Celestijnenlaan).

Om een deel van de 'restfinanciering' (*) bijeen te krijgen zijn er in Wilsele-Putkapel gedurende enkele weken in januari en februari 2014 zeer veel druïdedrollen gegeten.  Met extra dank aan verkooppunt 'Cyaan en co'.
Het geheime recept van de heerlijke druïdedrollen? Dat kunnen we u helaas niet verklappen :-)
behalve misschien dat er veel havermout in zit, met een wonderlijk mengsel van bloemige kruiden.

(*) restfinanciering: je kan voor een belangrijk deel subsidies aanvragen, maar er wordt ook verwacht dat je zelf acties doet om geld in te zamelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten